De Schakel Light


Fiets mee met de plezantste afsluiter van de zomer!


Zondag 29 augustus

De laatste zondag van augustus wordt er normaalgezien traditiegetrouw ge-Schakel-d in de Kempen, maar door de coronacrisis zal de editie van 2021 zich beperken tot een ‘light versie’.


Het aanbod

Toch zijn er een 20-tal Schakelroutes uitgestippeld op basis van de fietsknooppunten gaande van 35 tot 66 km. Deze routes zijn vrijblijvend en kunnen verlengd of ingekort worden volgens het principe van de bestaande knooppunten. De verschillende routes met een korte omschrijving kan je alvast bekijken op: www.schakel.be. In de week voor 29 augustus zullen de fietsknooppunten bekend gemaakt worden. De routes gaan vooral over rustige, autoluwe wegen zodat iedereen kan deelnemen. Ze beslagen gans het Schakelgebied met enkele uitschieters naar de provincie Limburg, waar de nieuwe hutten van Oostham en Lommel-Kerkhoven gelegen zijn, en ook een sprongetje over de grens met Nederland. Alvast twee routes doen Merksplas aan.


Gratis deelname

Deelnemen aan De Schakel kan dit jaar gratis van 8.00 tot 18.00 uur. Je moet niet inschrijven noch afstempelen. Er zijn een aantal hutten die in de mogelijkheid zijn hun locatie open te stellen voor het publiek.


Bezoek de Landlopershut

Toerisme Merksplas vzw verwelkomt je graag in de Landlopershut aan de Open Schuren op Merksplas-Kolonie i.s.m. ‘De Koloniefeesten’, een familie- en muziekhappening.

Je kan er pauzeren op het groot Spetsersterras voor een drankje en een hapje: een lekkere gezonde salad-bowl of een smoske kaas of hesp. Doorheen de dag is er live muziek van o.a. Nel Swerts (piano | 13.30 uur) en Rebel Yell (rockcovers | 16.30 uur).


Meer info

Infokantoor Toerisme
Markt 1, 2330 Merksplas
014 63 94 77
toerismemerksplas@skynet.be

www.toerismemerksplas.be