Nieuws

Fietsen in het Land van Mark & Merkske


Deze fietskaart biedt je alvast enkele mooie, uitgestippelde routes. Elke route bevat drie centrale thema’s: natuur, grens en hoeve- en streekproducten. 

Zowel in Hoogstraten, Merksplas als Baarle-Hertog komen deze thema’s uitgebreid aan bod.


De gemeenschappelijke deler van de drie fietsroutes bevindt zich halfweg tussen knooppunt 99 en 08. Hier ligt de Witte Kei. Dat dit een gemeenschappelijk punt is, mag je letterlijk nemen: hier komen de drie gemeentes immers samen. Na een recente ruilverkaveling zorgde de Vlaamse Landmaatschappij dat dit memorabele grenspunt bekroond werd met een modern monument.


De fietskaart kan je gratis afhalen in het toeristisch infokantoor van Merksplas.


Meer info:      Infokantoor Toerisme

Wandeltriple Witte Kei

Land van Mark & Merkske

Hoogstraten | Merksplas | Baarle-Hertog


Met de wandeltriple Witte Kei ga je op ontdekkingstocht doorheen de groene hoek van Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog. Hier werd omstreeks 1251 de ‘witte kei’ gelegd. Deze kei geeft - nog steeds - het grenspunt van de drie gemeenten aan. Door de recente uitvoering van de ruilverkaveling Zondereigen-Merksplas is dit natuurgebied nu ook via de Nederlandse zijde toegankelijk. Dwars door de valleien van het Merkske en de Noordermark steek je de grens over en bereik je Baarle-Nassau.


De wandeltriple bestaat uit volgende drie routes:

De wandeltriple bestaat uit volgende drie routes:

• Drie Grenzenwandeling

Start: Bezoekerscentrum De Klapekster, Wortel

Afstand: 7,5 km

• Heycantwandeling

Start: Hoeve-ijs Vaneleke, Merksplas

Afstand: 9,1 km (verkorting 6,2 km)

• Vossenbergwandeling

Start: Café Schuttershof, Baarle-Hertog

Afstand: 6,9 km 

Ook combinaties van deze drie wandelingen zijn mogelijk, tot wel 16,6 km wandelplezier!

Vanaf oktober kan je de gratis folder afhalen in het toeristisch infokantoor van Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog


Voor meer info kan je terecht bij het toeristisch infokantoor van Hoogstraten, Merksplas of Baarle-Hertog. 

download folder

Vrije gegidste wandelingen Kolonie

NIEUW!

Wandelmap ‘Wandelen in Merksplas’


Gemeente Merksplas bezit een prachtig stukje natuur en een verscheidenheid aan unieke gebouwen, waarvan velen het bestaan niet durven vermoeden. Onbekend is onbemind, dus trek er op uit en ontdek deze mooie gebieden!


De vernieuwde wandelmap bevat 11 themawandelingen uitgezet op de bestaande wandelknooppunten. De wandelingen variëren tussen 5 en 11 km.


Voor slechts 5 euro kan je deze aankopen in het toeristisch infokantoor.

De winter is hét seizoen van fikse winterwandelingen.


En wat is er beter dan dit te combineren met al het lekkers dat onze regio te bieden heeft?


Vanaf 1 december presenteren het Land van Mark & Merkske en ‘3 in de klok’ je dan ook graag de Winterse Bierwandeling. Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog-Nassau nodigen je uit om te komen genieten van 3 troeven: een prachtige wandeling, pittig streekbier en Kempens krachtvoer . Bovendien steek je onderweg nog iets op over bier, bier brouwen, bier degusteren en bier combineren met streekproducten.


Er zijn drie Winterse Bierwandelingen uitgezet op het wandelknooppuntennetwerk: 

één op grondgebied Merksplas, 

één in Hoogstraten 

en één in Baarle-Hertog-Nassau. De afstanden gaan van 8 tot 11 km. Onderweg zijn er drie bierstops voorzien, al dan niet gecombineerd met een hapje of een gerecht.


De Winterse Bierwandelingen lopen t.e.m. 26 april 2020. Enkel op vrijdag, zaterdag en zondag kan je komen wandelen. Minstens twee dagen vooraf  én voor 15.00 uur reserveren bij Toerisme Hoogstraten of Toerisme Baarle is noodzakelijk. Deelnemen kost 32 euro.


Geef je de Winterse Bierwandeling liever cadeau? Dan kan. Toerisme Merksplas vzw verkoopt een cadeaubon voor deze wandeling. De ontvanger maakt later zelf een reservatie op een dag naar keuze.


Je kan alvast de gratis brochure afhalen in het toeristisch infokantoor van Merksplas.

wandel2daagse in het land van Mark & Merkske

datum: 28 en 29 maart

Startplaats: De Esberg vzw , Hoekeinde 74 

site: 

https://wandel2daagse.jimdofree.com/