Polar Bearswandeling  van 1 tot 25 september 2021


De Polar Bearswandeling in de kijker

wedstrijd


Van 1 tot 25 september zet Toerisme Merksplas vzw de themawandeling Polar Bears op basis van de wandelknooppunten extra in de verf in het kader van hun 25 jaar bestaan. Het gaat over de lus ‘John Harper’ van 8 km lang op grondgebied Merksplas. Deze wandeling brengt hulde aan de bevrijders van WO2. De route volgt de verkennings- en naderingswegen via de Blakheide naar het slagveld bij de ringwal van Merksplas-Kolonie.


Starten kan aan Plantentuin ‘De Kleine Boerderij’, Café Breebos of Ijssalon De Blakheide ( sluiting maandag en donderdag ipv dinsdag en donderdag). Op deze startplaatsen vind je het deelnameformulier met de te volgen route op. Na de wandeling kan je het formulier ingevuld terug inleveren op de startplaats. Deelnemen is gratis. Bovendien maak je kans op een leuke prijs!


De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 26 september in Plantentuin De Kleine Boerderij omstreeks 16.30 uur. De uitreiking wordt voorafgegaan door een geanimeerde, begeleide wandeling met hulde en kransneerlegging om 15.00 uur aan het monument van John W. Harper ter herdenking aan de Polar Bears, maar ook aan de Poolse en andere bevrijders. Meer info hierover volgt later.


Folders en Affiche kan je hieronder downloaden.

folder

Affiche