Samenwerken

Toerisme Merksplas vzw behoort tot het Land van Mark & Merkske. Dit is een toeristisch samenwerkingsverband dat werd opgezet in 2014 door de stad Hoogstraten en de gemeenten Merksplas en Baarle-Hertog.

Het Land van Mark & Merkske vloeit voort uit het eerdere samenwerkingsverband ‘Toerisme Grensland’.

Met gebundelde krachten zullen Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog de stroom van gezamenlijke toeristische projecten en evenementen blijven bevaren. Tegelijkertijd belooft het Land van Mark & Merkske een nieuwe wind te doen waaien doorheen het bestaande toeristische landschap. Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog zetten alle zeilen bij om samen de bezoekers van het Land van Mark & Merkske op gepaste en geheel eigentijdse wijze een onvergetelijke beleving te bezorgen.

Daarnaast werkt Toerisme Merksplas vzw nauw samen met gemeente Merksplas en met Toerisme Provincie Antwerpen.

Fietsen in het Land van Mark & Merkske


Deze fietskaart biedt je alvast enkele mooie, uitgestippelde routes. Elke route bevat drie centrale thema’s: natuur, grens en hoeve- en streekproducten. Zowel in Hoogstraten, Merksplas als Baarle-Hertog komen deze thema’s uitgebreid aan bod.


 De gemeenschappelijke deler van de drie fietsroutes bevindt zich halfweg tussen knooppunt 99 en 08. Hier ligt de Witte Kei. Dat dit een gemeenschappelijk punt is, mag je letterlijk nemen: hier komen de drie gemeentes immers samen. Na een recente ruilverkaveling zorgde de Vlaamse Landmaatschappij dat dit memorabele grenspunt bekroond werd met een modern monument.


 De fietskaart kan je gratis afhalen in het toeristisch infokantoor van Merksplas.


Meer info:      Infokantoor Toerisme

Culinaire Fietsroutes

Dubbel fietsplezier in Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog-Nassau  


Met deculinaire fietsroutesgeniet je niet alleen van de mooiste plekken die Merksplas, Hoogstraten en Baarle-Hertog-Nassau te bieden hebben,maar je schuift onderweg ook aan voor eensmakelijk menu.De verschillende gangen krijg je steeds in een andere zaak op de fietsroute voorgeschoteld.


Ook in 2021 zijn ertwee verschillende routes: route 1 start in Hoogstraten met een stevig ontbijt, route 2 vertrekt in Baarle-Hertog-Nassau en serveert je een viergangenmenu.


Vooraf reserveren bij Toerisme Hoogstraten of Baarle-Hertog-Nassau is noodzakelijk. Je kan de route fietsen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Opgelet: Route 1 start pas wanneer de horecazaken ook binnen open mogen, route 2 kan nu al geboekt worden. De culinaire fietsroutes lopen tot en met zondag 26 september.

Wij zijn er klaar voor! Jij ook? De folder ligt alvast op jou te wachten in het toeristisch infokantoor, zodat jij je trip kan plannen en kan genieten van die welverdiende culinaire verwennerij.

Geef je de culinaire route liever cadeau? Dat kan! In het toeristisch infokantoor kan je terecht voor een cadeaubon voor deze routes. De ontvanger maakt later zelf een reservatie op een dag naar keuze.


Meer info:


Infokantoor Toerisme

014 63 94 77

toerismemerksplas@skynet.be